Zwangerschapsyoga

In deze cursus leer je goed naar je lichaam te luisteren. Met lichte oefeningen en diverse ademhalingsoefeningen bereid je je goed voor op je bevalling.  Meestal krijg je ook wat theorie. Daarnaast geeft deze cursus je de gelegenheid even de tijd te nemen om stil te staan bij jezelf en je zwangerschap. Je leert te ontspannen en hoe je fit kan blijven. Ook komen vaak onderwerpen als angst en pijn aan de orde. Verder is er ruimte voor vragen en krijg je tips. Vaak is er ook gelegenheid om met je mede cursisten ervaringen, gedachten en ideeën uit te wisselen. Bij de ene cursus stroom je in vanaf een paar maanden bij de andere vanaf 25 weken.

Verschil

Yoga tijdens de zwangerschap verschilt op een aantal vlakken van gewone yoga. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met alle veranderingen die in je lichaam plaats vinden. Zo wordt er voorkomen dat er overbelasting of pijnklachten ontstaan. Daarnaast wordt er naar je bevalling toegewerkt terwijl je gewone yoga je hele leven kan volgen. Wanneer deze vorm van yoga je goed bevalt, kan je na je zwangerschap kiezen voor een gewone yogacursus of een yogacursus speciaal gericht op weer fit worden na je bevalling. Deze laatste cursus sluit aan op de cursus yoga tijdens je zwangerschap.

zwangerschapsyoga
Simone Kamping

Simone Kamping (voorheen Hand en Hart)

http://www.simonekamping.nl/zwangerschapsyoga/

5 lessen per week op verschillende locaties en tijden.

Locaties: Arnhem Noord; Arnhem Zuid dichtbij Driel en Elst.

hand en hart

Hand en Hart zwangerschapsyoga
voortaan Simone Kamping

In de lessen leer je hoe je het beste kunt ontspannen, hoe je fit blijft met yogaoefeningen, algemene weetjes en handige tips, een goede houding, ademhalingsoefeningen, aandachtsoefeningen (mindfulness) en contact met andere zwangeren. We gaan aan de slag met angst en hoe om te gaan met pijn.

De lessen worden gegeven door Simone Kamping en zijn erg toegankelijk “met beide voeten op de grond” en kun je van begin tot eind van de zwangerschap volgen. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Er is veel persoonlijke aandacht en ruimte voor een lach en een traan. Lees de ervaringen bij de reacties, klik hier.

  • Dinsdagavond 19.00-20.35 uur en 20.35-22.00 uur. Huiskamer van de Schuytgraaf Het Lemoen 85, Schuytgraaf 10 min. vanaf Elst en Driel
  • Woensdagavond 19.00-20.25 MFC Omnibus, Pallas Atheneplein 3, Schuytgraaf 10 min. vanaf Elst en Driel
  • Vrijdagavond 19.00- 20.30 uur. Home of Zen, Velperweg 95, Arnhem-Noord
  • Zaterdag 9.30-11.00 uur. Home of Zen, Velperweg 95, Arnhem-Noord

info@simonekamping.nl

http://www.simonekamping.nl/zwangerschapsyoga/handenhart_website