zwanger in arnhem

Ziekenhuis

Ziekenhuis of thuis, je kan meestal zelf kiezen waar je bevalt. Het is belangrijk om te kiezen voor de plek waar jij en je partner je fijn en veilig voelen. Dat kan je eigen vertrouwde omgeving zijn of toch liever de zekerheid van deskundigen in de buurt. Wanneer je een medische indicatie hebt, beval je altijd in een ziekenhuis.

Gynaecoloog of verloskundige

Wanneer je met een medische indicatie in het ziekenhuis bevalt, wordt deze begeleid door een klinisch verloskundige onder supervisie van een gynaecoloog of door de gynaecoloog zelf. Zij zorgen ervoor dat de risico’s zoveel mogelijk beperkt blijven en dat jij en je kindje goed begeleid worden.
Heb je geen medische indicatie maar wil je wel graag in het ziekenhuis bevallen, dan is het een zogenaamde verplaatste thuisbevalling of poliklinische bevalling. Je wordt dan begeleid door je eigen verloskundige. Zij draagt zorg voor jouw bevalling en begeleidt jou en je kindje tijdens het hele proces. Wanneer je een voorkeur hebt voor een ziekenhuis, is het belangrijk daar van te voren naar te informeren bij je verloskundige. Zij werken vaak samen met een bepaald ziekenhuis.

.

Rijnstate

Locatie: Arnhem, Zevenaar e.o.

.

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Locatie: Nijmegen e.o.

.

Radboud UMC

Locatie: Nijmegen e.o.

.

Verloskundig Geboortehuis NEO

Locatie: Nijmegen e.o.