zwanger in arnhem

Hypnobirthing

HypnoBirthing® is een manier van bevallen waarbij men uitgaat van een ontspannen en stress-vrije methode. Door op deze manier te bevallen kan een baby op een rustige, liefdevolle manier geboren worden.

Bij deze methode is de zwangerschap en de bevalling het belangrijke onderdeel. Daarnaast wordt aandacht besteed aan prenataal ouderschap en het bewustzijn van je kindje zelf in je buik. Door jarenlange ontwikkeling is het een goed doordacht maar eenvoudig en makkelijk te volgen programma waarbij de eenvoud van geboorte centraal staat.

Natuurlijke wijze

De meeste bevallingen vragen niet of nauwelijks om ingrijpen door bijvoorbeeld de verloskundige. Vrouwen kunnen vaak (bijna) van nature hun kindje gezond en wel geboren laten worden. Daarvoor zijn geen moeilijke oefeningen nodig. Je lichaam weet zelf wat het moet doen om je kindje geboren te laten worden. Met Hypnobirthing leer je te vertrouwen op je lijf, te ontspannen en op een natuurlijke manier te bevallen.

Ontstaan

Deze methode is mede gebaseerd op het boek ‘Moeder worden zonder vrees’ (Childbirth without fear) van Dr Grantly Dick Read. HypnoBirthing® leert je dat, als angst en spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, ondragelijke pijn geen onderdeel hoeft te zijn van de geboorte.

Hypnobirthing

Interessant artikel:

Keizersnede hypnobirthing

Voorbereiden op een keizersnede kan ook met Hypnobirthing.

hand en hart

Hand en Hart – Simone Kamping

http://www.simonekamping.nl/

In deze cursus krijg je alle handvatten uit de hypnobirthing cursus. Alleen de opzet is anders. Je partner hoeft niet 5 keer 2,5 uur mee. Je krijgt ook andere oefeningen zodat jij helemaal zacht en goed voorbereid de bevalling is gaat. 1 x per maand kan je partner mee naar een bevalling workshop met praktische oefeningen.

Locaties: Arnhem, Elst, Lent, Driel

Gevoelenzo

Locaties: Oosterhout, Nijmegen, thuis

Hypnobirthing Gelderland

Locaties: Rheden

Hypnobirthing babies Arnhem

Locatie: Arnhem